De operatie

De operatie die wordt gedaan heet: Occiptal- cervical fusion C0-C1-C2, oftewel een korte fusie via de achterkant met tractie.
Die tractie is nodig om de hoek van de CXA te vergroten. Op het voorbeeld wordt een hoek van 130 graden gezien. Bij Niek is deze hoek 127 graden.

Het is een gecompliceerde operatie, er zitten veel risico’s aan. En het is een lange en zware operatie.

Het materiaal wat bij de fusie wordt gebruikt is gemaakt van titanium, titaniumlegering, jazzbands en donorbot. Tijdens de operatie wordt er gebruik gemaakt van intraoperatieve neuronavigation O-arm systeem en intraoperatieve neurophysologival monitoring. Dat zijn zeer geavanceerde technieken. Niek moet minimaal drie dagen van te voren in Barcelona aanwezig zijn i.v.m pre-operatieve onderzoeken. De operatie zelf zal waarschijnlijk 8 tot 10 uur duren.

Na de operatie zal Niek 2 dagen op de IC verblijven waarvan hij 24 uur zin een kunstmatige coma wordt gehouden. Na die 2 dagen mag hij naar een kamer. Hij moet een tijdje in het ziekenhuis blijven totdat hij goed genoeg is bevonden om in het zorghotel te verblijven totdat hij fit to fly is bevonden en naar huis mag. De verwachting is dat we een week of 4 in Barcelona moeten blijven Thuis moet er uiteraard verder worden gerevalideerd, ook dat zal en lang proces zijn.

De rotatie van de nek zal aanzienlijk minder zijn. Er is een risico dat de wervels onder de gefuseerde wervels de druk niet aankunnen, er ontstaat dan wat men noemt Adjacent Segment Disease (ASD), als dat zo is, is een langere fusie nodig.

Voordat de operatie plaats vindt worden er eerst nog onderzoeken gedaan en er zal worden besproken of een lange fusie de voorkeur heeft op een korte. Naast het contact met de neurochirurg en de neuroloog, zal er ook een consult plaatsvinden bij diverse andere specialisten zoals een diëtist, psycholoog, oogarts en een internist.

Ook de nazorg wordt goed georganiseerd. Voor en na de ingreep zal er al wat aan fysio worden gedaan en uiteraard is er een controleafspraak.

https://edsfonds.com/teknon-medisch-centrum/

https://www.barcelonaneuroinstitute.com/team/bartolome-oliver/

Help Niek Leven

Deze operatie biedt een kans op kwaliteit van leven en uw hulp hierbij is heel hard nodig. Dat kan door te doneren of als bedrijf te sponsoren. Bij sponsoring zullen wij de naam van het bedrijf benoemen op onze sponsorsite. Alle beetjes helpen, want heel veel kleine beetjes maken ook een hele hoop.